Kuracia roláda s mrkvou45

Kuracia roláda s mrkvou

Suroviny

  • 300 g kuracích pŕs
  • 5 mrkiev
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 vajce
  • 30 g čerstvého syra
  • 50 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 až 2 lyžičky hladkej múky
  • olej
  • sušené oregano
  • petržlenová vňať
  • mletá sladká červená paprika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zeleninový vývar

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mrkvy ošúpeme a dve z nich dáme variť do zeleninového vývaru. Vyberieme a necháme vychladnúť. Umyté, osušené kuracie prsia naklepeme cez mikroténovú fóliu, osolíme a okoreníme. Celé vajce rozšľaháme, osolíme, pridáme posekanú petržlenovú vňať, čerstvý syr, najemno postrúhaný tvrdý syr a hladkú múku. Pripravenú zmes natrieme na kuracie prsia. Pridáme vychladnuté mrkvy a mäso zvinieme do rolády. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia.

Mäsové rolády zabalíme do alobalu, konce dobre upevníme, uložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 minút. Potom alobal opatrne otvoríme, roládu potrieme olejom zmiešaným s mletou sladkou červenou paprikou a krátko zapečieme. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska a orestujeme na oleji spolu so zvyšnou nakrájanou mrkvou. Osolíme, okoreníme, podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme sušeným oreganom a podusíme domäkka. Zapečenú roládu nakrájame a uložíme na tanier. Pridáme udusenú zeleninovú zmes a podávame s uvarenými zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa