Kuracia pečeň na dijonský spôsob45

Kuracia pečeň na dijonský spôsob

Suroviny

  • 800 g kuracej pečene
  • 250 g masla
  • 200 g cibule
  • 3 dcl suchého bieleho vína
  • 150 g dijónskej horčice
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať
  • citrónová šťava

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Časť masla rozpustíme vo veľkej panvici a opražíme pečeň zo všetkých strán. Pečeň vyberieme a na panvičke opražíme cibuľu, pridáme víno a obsah panvice privedieme do varu na prudkom ohni tak, aby sa jej obsah znížil. Do panvice pridáme zvyšné maslo, soľ, horčicu, korenie a cit.šťavu. Do omáčky pridáme naspäť pečeň a petržlenovú vňať a pomaly zohrievame, omáčka nesmie začať vrieť. Podávame s mladým hráškom alebo baby karotkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa