Kurací šalát s mladou kapustou45

Kurací šalát s mladou kapustou

Suroviny

  • 200 g mäsa z pečeného kurčaťa
  • štvrť hlávky bielej kapusty
  • olej na opekanie
  • kryštálový cukor na ochutenie
  • ocot
  • soľ
  • Na omeletu: 2 vajcia
  • 2 lyžičky hladkej múky

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hlávkovú kapustu zbavte vrchných listov a najemno pokrájajte. Sparte horúcou vodou a nechajte na sitku odkvapkať. Z kuracieho mäsa odstránte kožu a pokrájajte na tenké rezance. Z vajec a múky pripravte na malom množstve oleja v plytkej panvici omeletu. Po vychladnutí ju pokrájajte na tenké rezance. Do hlbšej misy dajte sparenú kapustu, pridajte kuracie mäso. Osoľte, okoreňte, podľa chuti pridajte ocot, štipku cukru a dobre premiešajte s pár kvapkami oleja. Nechajte aspoň 30 minút chladiť. Podávajte k opečenými hriankami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa