Kura po gazdovsky45

Kura po gazdovsky

Suroviny

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 4 kuracie stehná
  • masť
  • 20 dg prerastenej slaniny
  • čierne korenie
  • hladká múka
  • rasca
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie stehná osoľte, okoreňte, obložte prúžkami slaniny. Na masti speňte cibuľu, trochu k nej prisypte hladkej múky a podlejte teplou vodou, pridajte časť kyslej kapusty, na ňu poukladajte kuracie stehná a prikryte zvyšnou kapustou, zakryte pokrievkou a duste. Potom stehná vyberte a aby boli chrumkavé, dajte ich na kapustu a hrniec dajte asi na 15 min. do rúry.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa