Kura na pomarančoch s malinami45

Kura na pomarančoch s malinami

Suroviny

  • 4 kuracie prsia
  • soľ
  • korenie podľa chuti
  • 30 g masla
  • 1 malá cibuľka pokrájaná na drobno
  • 45 ml červeného octu
  • 60 ml pomarančovej šťavy
  • 120 ml kuracieho vývaru
  • 15 maizeny rozmiešanej v 30 ml vody
  • 125 g čerstvých malín
  • 1 pomaranč

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Prsia osoľte a okoreňte. Na polievkovej lyžice masla ich opečte z každej strany, približne 10 minút. Na druhej lyžici masla uduste pokrájanú cibuľu, potom pridajte ocot, šťavu a vývar a nechajte povariť niekoľko minút. Následne vlejte maizenu a povarte ešte 2 minúty, kým omáčka nezhustne. Do omáčky vložte maliny a kúsky pomaranča a povarte dve minúty. Podávajte s mäsom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa