Kukuricový šalát30

Kukuricový šalát

Suroviny

  • kúsok cibule
  • 3 lyžice kukurice
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • ocot
  • polovica jablka
  • polovica banánu
  • štipka vegety
  • štipka kari korenia
  • lyžica kyslej smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravíme zálievku z najemno pokrájanej cibule, soli, korenia, octu a oleja. Zalejeme ňou kukuricu a následne pokrájame tenké plátky a zmiešame s roztlačeným banánom, ku ktorému pridáme kari korenie, smotanu a vegetu. Podávame s kukuricou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa