Krúpková polievka30

Krúpková polievka

Suroviny

  • 100 g jačmenných krúp
  • 40 cibule
  • 1 žĺtok
  • 1 dl kyslej smotany
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • 20 g masla
  • zelená petržlenová vňať

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Krúpy umyjeme a dáme variť do osolenej vody s cibuľou. Keď sú krúpy mäkké cibuľu vyberieme a do polievky pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtok, dochutíme muškátovým orieškom, maslom, pridáme posekaný zelený petržlen.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa