Krupicové guľky s jahodami15

Krupicové guľky s jahodami

Suroviny

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 1 lyžica cukru
  • 130 g pšeničnej krupice
  • jahody
  • Na posypanie: strúhanka
  • práškový cukor
  • maslo

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V miske zmiešajte tvaroh s vajcom, so štipkou soli a s lyžicou cukru. Pridajte toľko pšeničnej krupice, aby vznikla polotuhá hmota. Chvíľu počkajte, kým krupica nasiakne vlhkosť. Kúsok cesta hoďte do vriacej vody, aby ste zistili, či drží a nerozpadne sa. Ak sa rozpadá, vmiešajte ešte trochu krupice. Z cesta odoberajte kúsky a baľte do nich umyté a osušené jahody. Vytvarujte guľky. Vyvarte ich v mierne vriacej vode – počkajte, kým nevyplávajú navrch a povarte ešte dve- -tri minúty. Ak urobíte väčšie guľky, varte ich trochu dlhšie. Strúhanku opražte na suchej panvici a potom do nej pridajte cukor. Teplé guľky posypte sladkou strúhankou a prelejte roztopeným maslom. Volajte hladošov.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa