Krevety po španielsky30

Krevety po španielsky

Suroviny

  • 300 g kreviet
  • cesnak
  • petržlenová vňať
  • paradajky
  • maslo
  • rozmarín
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V panvici na masle opečieme krevety zo všetkých strán a preložíme ich do ohňovzdornej misy. Pridáme zmes cesnaku, byliniek a paradajok a dobre premiešame. Pokvapkáme horúcim maslom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Podávajte s bielym chlebom a bielym vínom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa