Krevetová omáčka15

Krevetová omáčka

Suroviny

  • 200 g kreviet
  • 2 PL jogurtu
  • 1 PL majonézy
  • 1 PL kyslej smotany
  • 1 PL kečupu
  • citrónová šťava
  • cukor
  • mleté biele korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmiešajte jogurt, majonézu, kyslú smotanu, kečup, soľ a malé množstvo cukru. Dobre premiešajte a pridajte očistené krevety. Môžeme do podávať k filé z pečeného pstruha.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa