Krémové guľôčky45

Krémové guľôčky

Suroviny

  • 170 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 260 g horkej čokolády
  • 120 g masla
  • 120 g postrúhaných lieskových orieškov
  • 100 g najemno a hrubšie postrúhanej horkej čokolády

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vo vodnom kúpeli šľaháme vajcia s cukrom, kým masa nezhustne. Pridáme zmäknutú čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo zmiešame na penu, do neho vmiešame postrúhané lieskové oriešky. Vymiešame a lyžičkou tvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v postrúhanej čokoláde – časť v najemno a časť v nahrubšie postrúhanej čokoláde.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa