Kráľovské kuracie ražniči45

Kráľovské kuracie ražniči

Suroviny

  • 700 g kuracích pŕs
  • mleté korenie
  • grilovacie korenie
  • cibuľa
  • anglická slanina
  • vajce
  • múka
  • strúhanka

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia osoľte, okoreňte a posypte grilovacím korením, ktoré do mäsa zľahka vklepte a nechajte chvíľu odležať. Olúpte cibuľu, rozkrájajte ju na štvrťky a prsia na kocky. Potom každú kocku obaľte plátkom anglickej slaniny a striedavo napichujte na ihly s hrubšími plátkami cibule z rozobratých štvrtiek. Obaľte v trojobale a vyprážajte na oleji. Podávajte s hranolkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa