Kráľovské cesnakové krevety30

Kráľovské cesnakové krevety

Suroviny

  • 800 g kráľovských kreviet
  • cesnak
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bylinkové maslo
  • citrón
  • olivový olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na hlbšej panvici dáme do oleja, v ktorom je pretlačený cesnak, smažiť krevety. Pridáme trochu soli a korenia a necháme variť asi pol hodinu. Krevety vyberieme a do výpeku dáme bylinkové maslo, vytlačený citrón, krátko povaríme. Omáčku precedíme cez sitko. Krevety podávame s touto citrónovou omáčkou a chutnou čerstvou bielou bagetou. Prípadne servírujeme aj kvalitné suché biele víno.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa