Kotlíkový guláš s hráškom45

Kotlíkový guláš s hráškom

Suroviny

  • 400 g hovädzieho predného mäsa
  • 2 lyžice masti
  • 150 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • 2 zeleninové papriky
  • 2 rajčiaky
  • 200 g zemiakov
  • 80 g hrášku
  • 1/2 dl bieleho vína
  • 1 feferónka
  • rasca

Náročnosť receptu

stredne náročný

63%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Hovädzie mäso pokrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Na masti opražíme očistenú, pokrájanú cibuľu do zlatista, pridáme mäso a opražíme. Posypeme mletou červenou paprikou, rascou, primiešame a podlejeme vodou. Prikryté udusíme takmer do mäkka. Potom pridáme očistenú, pokrájanú zeleninovú papriku, pokrájané rajčiaky, na kocky pokrájané zemiaky, hrášok, zalejeme vínom a uvaríme do mäkka. Nakoniec pridáme pokrájanú feferónku, necháme prevrieť a prikryté necháme postáť.

Autor: Magda Jendželovská, Se
čovce

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa