Korytársky guláš45

Korytársky guláš

Suroviny

  • 1 kg jelenieho mäsa
  • 1 kg bravčového stehna
  • 500 g údeného syra
  • 10 plátkov slaniny
  • 10 cibúľ
  • 10 PL domácej bravčovej masti
  • 5 PL sladkej červenej papriky
  • 1 PL štipľavej červenej papriky
  • 1 PL horčice
  • kečup
  • tatarská omáčka
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 2 feferónky
  • 2 kg zemiakov
  • 1 KL cesnakovej pasty
  • polievkové dochucovadlo
  • čečina z jedličky

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na masti a nadrobno nakrájanej slanine osmažíme cibuľu. Pridáme lyžicu sladkej papriky, lyžičku cesnakovej pasty, lyžičku soli, mäso nakrájané na kocky, 2 feferónky, lyžičku korenia a všetko dusíme 20 min. Pridáme 1 kg ošúpaných a pokrájaných zemiakov na zahustenie, kečup, soľ, lyžicu horčice a dusíme. Keď je mäso polomäkké a zemiaky rozvarené pridáme ostatné zemiaky, zvyšnú papriku, polievkové dochucovadlo, soľ a korenie. Na záver pridáme tatársku omáčku, a postrúhame 250g údeného syra a na úplný koniec čečinu z jedličky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa