Kôprový dresing15

Kôprový dresing

Suroviny

  • 1 biely jogurt
  • 1 ČL korenia Gyros
  • 1 ČL karí korenia
  • 4 PL tatárskej omáčky
  • 4 - 5 strúčikov cesnaku
  • jemne nasekaný mladý kôpor

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Dresing si pripravte niekoľko hodín vopred, zmiešaním všetkých surovín.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa