Kôprový dresing15

Kôprový dresing

Suroviny

  • 1 biely jogurt
  • 1 ČL korenia Gyros
  • 1 ČL karí korenia
  • 4 PL tatárskej omáčky
  • 4 - 5 strúčikov cesnaku
  • jemne nasekaný mladý kôpor

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Dresing si pripravte niekoľko hodín vopred, zmiešaním všetkých surovín.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa