Kominársky paprikáš45

Kominársky paprikáš

Suroviny

  • 400 g bravčového mäsa
  • ¼ cibule
  • mletá červená sladká paprika
  • 2 zelené papriky
  • 1 paradajka
  • 2 dcl smotany
  • 20 g múky
  • ½ feferónky,

Náročnosť receptu

stredne náročný

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na masti speníme cibuľu s červenou paprikou. Pridáme umyté a na menšie kúsky pokrájané mäso. Osolíme a pridáme feferónku. Podlejeme vodou a dusíme. Počas dusenia pridáme nakrájanú zelenú papriku a paradajku. Do smotany rozhabarkujeme múku a zahustíme ňou mäkké mäso. Podávame s haluškami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa