Kolienka so šunkovo-syrovou omáčkou30

Kolienka so šunkovo-syrovou omáčkou

Suroviny

  • Balenie cestovinových kolienok
  • syr v črievku alebo 5 trojuholníkových
  • paprika
  • paradajky
  • 150 g šunky
  • soľ
  • mlieko
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V osolenej vode s kvapkou oleja uvaríme kolienka. . Šunku a zeleninu nakrájame na kocky a na troške oleja opražíme. K zmesi pridáme polovicu syra a zriedime mliekom, aby nebola omáčka príliš hustá. Pridáme druhú polovicu syra a za stáleho miešania pridáme scedené kolienka.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa