Kolienka so šunkovo-syrovou omáčkou30

Kolienka so šunkovo-syrovou omáčkou

Suroviny

  • Balenie cestovinových kolienok
  • syr v črievku alebo 5 trojuholníkových
  • paprika
  • paradajky
  • 150 g šunky
  • soľ
  • mlieko
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V osolenej vode s kvapkou oleja uvaríme kolienka. . Šunku a zeleninu nakrájame na kocky a na troške oleja opražíme. K zmesi pridáme polovicu syra a zriedime mliekom, aby nebola omáčka príliš hustá. Pridáme druhú polovicu syra a za stáleho miešania pridáme scedené kolienka.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak varíme knedle vo vode, nebudú slizké, ak do knedľového cesta pridáme na hrot noža sódy bikarbóny.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa