Koláč so špargľou a s bylinkami30

Koláč so špargľou a s bylinkami

Suroviny

  • 1 hotové rozvaľkané lístkové cesto
  • 200 g creme fraiche
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 350 g bielej a zelenej špargle
  • 150 g prosciutta
  • bylinky podľa chuti (petržlen
  • kôpor)
  • za hrsť ošúpaných lieskových orieškov

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto rozviňte aj s papierom rovno na plech. Polovicu creme fraiche vymiešajte s kyslou smotanou a natrite celý povrch cesta. Špargľu očistite, oblanšírujte a nakrájajte na kúsky. Poukladajte ju na vrstvu smotany spolu s natrhanými kúskami prosciutta. Posypte orieškami a nasekanými bylinkami. Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C na 20 minút a zapečte. Podávajte so zvyšným creme fraiche vymiešaným s nadrobno posekanými bylinkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa