Kojenecká polievka30

Kojenecká polievka

Suroviny

  • zeleninu podľa chuti
  • špenát
  • žĺtok (prípadne miesto špenátu a žĺtka môžete dať kuracie mäso)
  • 210 ml materského alebo dojčenského mlieka

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V 210 ml mlieka uvaríme zeleninu a špenát. Keď to bude hotové, pridáme žĺtok z 20 min vareného vajíčka. Potom dáme zmes do mixéra a rozmixujeme ju. Vznikne kašovitá zmes, ktorú môžeme podávať deťom od 6-tich mesiacov.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa