Klausova topinka30

Klausova topinka

Suroviny

  • starší chlieb
  • cesnak
  • vajce
  • soľ
  • čierne korenie
  • syr
  • horčica

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Chlieb opečieme na tuku, potrieme cesnakom a horčicou. Pripravíme si podľa chuti miešané vajíčka, omeletu alebo volské oko, ktoré naložíme na chlieb a posypeme strúhaným syrom. Pripravenú topinku záme zapieť do rúry alebo mikrovlnky, aby sa syr roztiekol.

Dobrú chuť.

Autor: Zdeněk Pecen

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Arašidy dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa