Kefírový koláč s ríbezľami45

Kefírový koláč s ríbezľami

Suroviny

  • 250 g tvarohu
  • 250 g smotanového syra
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g práškového cukru + na posypanie
  • 70 g detskej krupice
  • 40 g polohrubej múky
  • 80 ml kefíru
  • 3 menšie vajcia
  • ríbezle

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V mise zmiešajte tvaroh, smotanový syr, vanilkový extrakt a cukor. Pridajte celé vajcia a dobre vymiešajte. Prisypte krupicu, preosiatu múku a kefír. Znovu dobre premiešajte. Formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie. Nalejte do nej cesto, posypte ho ríbezľami a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 45 minút. Koláč vyberte na kuchynskú mriežku a nechajte vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa