Kebab pikant30

Kebab pikant

Suroviny

  • 600 g chudého jahňacieho mäsa
  • 1 lyžicu indického korenia (mletá škorica
  • mletý klinček
  • mleté biele korenie)
  • 1 lyžičku koriandra
  • 1/2 lyžičky drvenej rasce
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1 cibuľu
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťavu z jedného citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie.

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pomleté mäso zmiešame s koreninami, najemno pokrájanou cibuľou, cesnakom a vajcom. Z hmoty tvarujeme valčeky, ktoré napichujeme na špajdle. Grilujeme 6 až 8 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa