Kávovo-banánová bábovka45

Kávovo-banánová bábovka

Suroviny

  • 4 vajcia
  • hrnček kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • pol hrnčeka oleja
  • trochu mlieka (nemusí byť)
  • 4 menšie banány
  • 4 lyžice instantnej kávy
  • pol lyžičky mletej škorice
  • štipka soli
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy
  • práškový alebo vanilkový cukor na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte múku s kypriacim práškom a olej. Ak je cesto husté, prilejte trochu mlieka. Banány rozmixujte alebo roztlačte vidličkou. Vmiešajte do cesta, prisypte kávu, škoricu a štipku soli. Dobre premiešajte a cesto prelejte do vymastenej bábovkovej formy vysypanej múkou. Pečte pri 170 °C asi 45 minút. Bábovku podávajte poprášenú cukrom a, ako inak, so šálkou dobrej kávy.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa