Kávovo-banánová bábovka45

Kávovo-banánová bábovka

Suroviny

  • 4 vajcia
  • hrnček kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky (môže byť aj špaldová)
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • pol hrnčeka oleja
  • trochu mlieka (nemusí byť)
  • 4 menšie banány
  • 4 lyžice instantnej kávy
  • pol lyžičky mletej škorice
  • štipka soli
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy
  • práškový alebo vanilkový cukor na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte múku s kypriacim práškom a olej. Ak je cesto husté, prilejte trochu mlieka. Banány rozmixujte alebo roztlačte vidličkou. Vmiešajte do cesta, prisypte kávu, škoricu a štipku soli. Dobre premiešajte a cesto prelejte do vymastenej bábovkovej formy vysypanej múkou. Pečte pri 170 °C asi 45 minút. Bábovku podávajte poprášenú cukrom a, ako inak, so šálkou dobrej kávy.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa