Karotkové hranolky30

Karotkové hranolky

Suroviny

  • 600 g očistenej karotky
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • morská soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Karotku nakrájajte na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Zmiešajte ich s olejom a morskou soľou. Na plech dajte papier na pečenie a rozložte karotkové hranolčeky. Vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečte 25 až 30 minút. Počas pečenia hranolčeky aspoň raz prehrňte, aby sa rovnomerne opiekli zo všetkých strán.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa