Karfiolovo-kokosová polievka so špenátom30

Karfiolovo-kokosová polievka so špenátom

Suroviny

  • 500 g karfiolu
  • 1 cibuľa
  • 400 ml nesladeného kokosového mlieka
  • 500 ml vody
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • čili vločky
  • 8 reďkoviek
  • 200 g mladého špenátu
  • kokosový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Karfiol očistite, natrhajte na ružičky, 3-4 ružičky nakrájajte na 1 cm hrubé plátky. Cibuľu očistite a nasekajte najemno. Vo väčšom hrnci rozhorúčte 2 lyžice oleja, pridajte cibuľu aj karfiol a krátko opekajte. Zalejete kokosovým mliekom a 500 ml vody. Priveďte do varu, osoľte a okoreňte. Varte pod pokrievkou asi 10 minút.

Reďkovky očistite a nakrájajte na tenké plátky. Špenát opláchnite a pridajte do polievky. Varte spolu asi 2 minúty a následne rozmixujte. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Odložené plátky karfiolu opečte na 1 lyžici oleja z oboch strán. Polievku podávajte ozdobenú karfiolom a reďkovkami, posypanú čili vločkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa