Karé na sladko45

Karé na sladko

Suroviny

  • 1,5 kg bravčového karé bez kosti
  • 30 dkg tvarohu
  • balíček hrozienok
  • 2 – 3 vajcia
  • krištáľový cukor
  • soľ
  • muškátový orech mletý alebo strúhaný celý
  • 2 dl suchého vína
  • šľahačkovú smotanu
  • horkú čokoládu

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso narežeme na kapsu, osolíme, naplníme zmesou tvarohu, hrozienok, vajec, cukru, muškátového orecha a zatvoríme. Zapekáme asi 45 minút v predhriatej rúre. Potom mäso vyberieme, do výpeku prilejeme víno, necháme zovrieť, pridáme smotanu, tesne pred zovretím odstavíme, pridáme čokoládu a necháme rozpustiť. Podávame s varenou ryžou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa