Karamelová Marlenka45

Karamelová Marlenka

Suroviny

  • 15 dkg práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 polievkove lyžice medu
  • 1 čajová lyžička sódy bicarbóny
  • 50 dg masla
  • 400 dkg hladkej múky
  • pernikové korenie
  • 1 karamelový puding
  • sladené kondenzované mlieko - salko
  • mleté pekanové alebo vlašské orechy

Náročnosť receptu

stredne náročný

60%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Praškový cukor, vajcia, med, sódu a maslo spolu zmiešať a priviesť do varu. Do horúcej uvarenej zmesy pridať 400 dkg hladkej múky a perníkové korenie. Cesto rozdeliť na 4 časti, vyvaľkať na veľkost plechu, je to dosť tenké, pečie sa to chvíľu a z vlastnej skúsenosti odporúčam piecť na opačnej strane plechu na papieri na pečenie - ľahšie sa to vyberá po upečení.

Salko varíme v konzerve v horucej vode 2 hodiny!

3 polievkové lyžice kryštálového cukru upáliť na karamel. Do upálenej hmoty pridať 1 dcl mlieka, nechať rozpustiť, pridať zmiešaný karamelový puding a 3 dcl mlieka, (opät sa to zrazí, ale variť pokým sa tie hrčky nerozpustia). Do vychladnutej zmesy dať salko a premiesať do hladkej plnky. Natierať na upečené pláty a posledný posypať orechami

Autor: Andrea Bartošová

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa