Kapustovo-jablková šťava30

Kapustovo-jablková šťava

Suroviny

  • 1 jablko
  • 3,75 dcl šťavy z kyslej kapusty
  • čerstvý majorán
  • soľ
  • štipka cukru
  • mleté biele korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Jablko očistíme a rozmixujeme so šťavou z kapusty. Pridáme lístky majoránu a dochutíme soľou, cukrom a koreninami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby mala káva lahodnejšiu chuť, pridajte do nej trochu vanilkového cukru.
  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Mlieko neprihorí, ak dno hrnca potrieme na tenko maslom.
  • Vajíčka na tvrdo nevaríme dlhšie ako 10 min, pri dlhšom varení sa začne uvoľňovať síra a žĺtok zozelenie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa