Kapustové lokše45

Kapustové lokše

Suroviny

  • 400 g hlávkovej kapusty
  • 100 g hladkej múky
  • soľ
  • tuk na vyprážanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú kapustu postrúhame a osolíme. Chvíľu necháme odstáť a pridáme múku. Vypracujeme tuhšie cesto. Menšie kúsky cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na plátky hrubé asi 3 mm a vypražíme ich na rozpálenom tuku.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa