Kapustová polievka s kúskom kuracieho45

Kapustová polievka s kúskom kuracieho

Suroviny

  • ½ malej hlávky bielej kapusty
  • 1 malý kaleráb
  • 4 vykostené horné kuracie stehná
  • hydinový vývar
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 bielu cibuľu
  • petržlenovú vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. Mrkvu očistite, umyte a nastrúhajte na hrubo. Očistený kaleráb nakrájajte na väčšie kusy a kapustu na slížiky. Na oleji opečte cibuľu do sklovita. Pridajte nastrúhanú mrkvu a opekajte ešte 5 minút. Zalejte vývarom, pridajte kaleráb a podľa chuti osoľte, okoreňte a prisypte nakrájanú petržlenovú vňať. Do hrnca vložte umyté mäso, priveďte do varu a na miernom ohni pod pokrievkou uvarte do mäkka. Jednotlivé porcie podávajte s kusom mäsa a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa