Kapustová polievka s kúskom kuracieho45

Kapustová polievka s kúskom kuracieho

Suroviny

  • ½ malej hlávky bielej kapusty
  • 1 malý kaleráb
  • 4 vykostené horné kuracie stehná
  • hydinový vývar
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 bielu cibuľu
  • petržlenovú vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

89%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobno. Mrkvu očistite, umyte a nastrúhajte na hrubo. Očistený kaleráb nakrájajte na väčšie kusy a kapustu na slížiky. Na oleji opečte cibuľu do sklovita. Pridajte nastrúhanú mrkvu a opekajte ešte 5 minút. Zalejte vývarom, pridajte kaleráb a podľa chuti osoľte, okoreňte a prisypte nakrájanú petržlenovú vňať. Do hrnca vložte umyté mäso, priveďte do varu a na miernom ohni pod pokrievkou uvarte do mäkka. Jednotlivé porcie podávajte s kusom mäsa a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa