Kapustnica s feferónkou45

Kapustnica s feferónkou

Suroviny

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 400 g údených kuracích rezňov
  • 500 g cibule
  • 100 g sušených húb
  • 100 g sušených sliviek
  • feferónky
  • mletú červenú papriku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • bobkový list
  • cesnak
  • olej
  • kyslú smotanu na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľku najemno nakrájame a na oleji dozlata orestujeme. Pridáme mletú papriku a pomiešame. Po spojení cibuľky a mletej papriky pridáme kyslú kapustu, bobkový list, čierne korenie a zalejeme vodou. Po cca 45 min pridáme na kocky nakrájané údené kuracie rezne a nakrájané huby a dusíme domäkka. Pred koncom varenia pridáme slivky, feferónky (podľa chuti) a dochutíme soľou. Pri servírovaní ozdobíme kyslou smotanou. Tip: Dodajte vášmu jedlu príjemnú vôňu. Kyslá kapusta získa jemnú ovocnú arómu, ak ju uvaríme s trochu jablkovej šťavy.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa