Kapor na paradajkách45

Kapor na paradajkách

Suroviny

  • 1 menšieho kapra
  • lyžicu hladkej múky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 menšie cibule
  • 3 paradajky
  • 1 bobkový list
  • 200 ml červeného vína
  • šťavu z ½ citróna
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kapra nakrájame na jednotlivé porcie. Osolíme a poprášime múkou. Na oleji opražíme rybu z oboch strán. Preložíme ju na tanier a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu. Pridáme olúpané, pokrájané paradajky, bobkový list a dusíme domäkka. Zalejeme vímon, ochutíme citrónovou šťavou. Vložíme kapra na 10 min. a spolu dusíme. Podávames chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa