Kapor na bielom víne45

Kapor na bielom víne

Suroviny

  • 1000g kapra
  • soľ
  • citrónová šťava
  • 25g hladkej múky
  • 100g stuženého pokrmového tuku
  • 0.7 dl bieleho vína
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
  • 0.3 dl horúcej vody
  • mleté čierne korenie
  • 5 koliesok citróna
  • zelená petržlenová vňať na ozdobenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené porcie kapra osušíme utierkou, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime múkou a z oboch strán opečieme v rozohriatom tuku. Prilejeme víno a povaríme 3 minúty. Potom pridáme paradajkový pretlak zmiešaný s vodou, osolíme, okoreníme a prikryté udusíme do mäkka. Hotového kapra preložíme na teplé taniere, ozdobíme kolieskami citróna, posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a omáčkou, v ktorej sa kapor dusil. Podávame so zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa