Kambala na spôsob mornay45

Kambala na spôsob mornay

Suroviny

  • 1 kg mrazenej kambaly
  • maslo
  • soľ
  • 1 dl bieleho vína
  • 2,5 dl omáčky mornay
  • 75 g tvrdého syra (parmezán)

Náročnosť receptu

stredne náročný

58%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z očistenej, čiastočne vykostenej, umytej kambaly nakrájame filé. Osolíme a vložíme do maslom vymastenej nádoby. Zalejeme vínom a dusíme. Dusené filé polejeme omáčkou mornay, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a vložíme do rozohriatej rúry zapiecť.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa