Kalamáre plnené špenátom45

Kalamáre plnené špenátom

Suroviny

  • 800 g čerstvých kalamárov (sépie) aj s nožičkami
  • 150 g mrazeného listového špenátu
  • 100 g nastrúhaného suchého chleba (striedka)
  • 4 vajcia
  • olivový olej
  • korenie
  • soľ
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z dôkladne umytých a vyčistených kalamárov odrežeme nožičky, vyberieme chrupavku. Nožičky nakrájame na zhruba centimetrové kúsky, ktoré asi desať minút smažíme na olivovom oleji. Ďalších päť minút ich necháme podusiť. Pokiaľ vychladnú pripravíme si zmes, ktorou budeme kalamáre plniť. Do rozmrazeného špenátu pridáme nastrúhaný chlieb, soľ, korenie, petržlenovú vňať a vychladnuté uvarené nožičky. Pridáme vajcia a zmes dôkladne zamiešame. Plníme ňou telá kalamárov, avšak iba do dvoch tretín. Uzavrieme ich špáradlami, uložíme na plech, potrieme olivovým olejom a pečieme štyridsaťpäť minút pri teplote 160 stupňov. Podávame s chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Najčítanejšie

Poradňa