Kačica na ďumbieri45

Kačica na ďumbieri

Suroviny

  • 1 mladá kačica
  • 1 KL soli
  • 3 PL oleja
  • 100 g póru
  • 50 g čerstvého ďumbieru
  • 0,5 l suchého bieleho vína
  • 4 PL sójovej omáčky
  • štipka kajenského korenia
  • 1 KL škrobovej múčky
  • 5 PL ananásovej šťavy z konzervy
  • 2 plátky ananásu
  • biely chlieb

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kačicu rozdelíme na 8 častí, osušíme a potrieme soľou. V panvici zohrejeme 2 PL oleja, na ktorom asi 10 minút opekáme kačicu do hneda. Kúsky uložíme do tepla. Pór nakrájame na tenké kolieska. Ďumbier olúpeme a rozpolíme. Polovicu nakrájame na rezančeky, zvyšok postrúhame. Pór a ďumbierové rezančeky udusíme do sklovita vo zvyšnom oleji. Pridáme víno, sójovú omáčku, korenie a všetko varíme 5 minút. Pridáme porcie kačky a prikryté dusíme asi 10 minút. Omáčku prepasírujeme, zahustíme škrobovú múčku rozmiešanou v ananásovej šťave a ešte raz necháme zovrieť. Ananás nakrájame na kúsky a spolu s postrúhaným ďumbierom zamiešame do omáčky. Porcie kačice ešte raz ohrejeme v omáčke. Podávame s bielym chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa