Kačacie prsia s pomarančovo–medovou omáčkou a varené zemiaky s petržlenovou vňaťou45

Kačacie prsia s pomarančovo–medovou omáčkou a varené zemiaky s petržlenovou vňaťou

Suroviny

  • 600 g kačacích pŕs
  • 2,5 dcl pomarančovej šťavy
  • 2 PL medu
  • 0,5 dcl sójovej omáčky
  • 0,5 dcl olivového oleja
  • 800 g zemiakov
  • 5 g masla
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kožu na kačacie prsia narežeme na koži tak, aby vznikla mriežka. Na plechovom pekáči rozohrejeme olivový olej, kačacie mäso potrieme roztlačeným cesnakom, osolíme a položíme stranou bez kože do pekáča, vložíme do predhriatej trúby cca 10 min., potom obrátime a pečieme ďalších 12-15 min. Mäso by malo byť zvnútra ružové a kože chrumkavo upečená. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode. Maslo roztopíme a pridáme doň čerstvú na drobno nasekanú petržlenovú vňať, zmiešame s uvarenými zemiakmi. Pomarančovú šťavu dáme do hrnca, pridáme med a sójovú omáčku. Necháme variť, až kým nevznikne hustejšia omáčka. Na tanier uložíme zemiaky, kačacie prsia narežeme troma až štyrmi rezmi a jemne prelejeme pomarančovou omáčkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa