Kačacie kura45

Kačacie kura

Suroviny

  • 1 kura
  • soľ
  • grilovacie korenie
  • kyslá sudová kapusta

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kura umyjeme, osolíme, potrieme grilovacím korením a naplníme kyslou kapustou. Vložíme ho do hlbšieho plechu a zvyšnú kapustu poukladáme okolo kuraťa. Ak varíte pre viac ľudí tak namiesto kuraťa v celku môžete použiť napr. iba kuracie stehná a prsia. Vtom prípade sa kapusta rozloží do plechu a na ňu sa okorenené kuracie kúsky poukladajú. Takto upečené kura podávame najlepšie s ryžu a prekvapí vás chuť pripomínajúca kačacie mäsko.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa