Júlová bylinková ryža30

Júlová bylinková ryža

Suroviny

  • niekoľko mladých cibuliek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 šampiňóny
  • 200 g ryže
  • 2 lyžice byliniek podľa chuti (šťaveľ
  • mangold
  • pažítka
  • petržlenová vňať
  • žihľava)
  • 100 g masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička saturejky
  • kocka byliniek bazalka a tymián
  • kocka slepačieho bujónu

Náročnosť receptu

jednoduchý

74%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na masle opražíme cibuľku, pridáme pokrájaný cesnak a šampiňóny. Po chvíli pridáme ryžu, jemne opražíme, zalejeme vývarom a pridáme kocku s bazalkou a tymiánom, posekané čerstvé bylinky a dochutíme saturejkou a soľou. Premiešame a dusíme približne 17 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa