Jogurtový zákusok s broskyňami45

Jogurtový zákusok s broskyňami

Suroviny

  • Na cesto: 80 g piškót
  • 60 g masla
  • tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy
  • Na plnku: 500 g tvarohu bez tuku
  • 150 ml odtučneného bieleho jogurtu
  • 6 plátkov želatíny
  • 700 ml kompótových broskýň
  • 10 g žltej práškovej želatíny
  • práškový cukor podľa chuti
  • 2 balíčky vanilínového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

97%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 7


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Piškóty pomelieme najemno, pridáme zmäknuté maslo a spracujeme na cesto. Dáme ho do vymastenej, múkou vysypanej menšej formy a odložíme na 30 minút do chladničky. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a s bielym jogurtom. Aký je rozdiel medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom? Vmiešame želatínu napučanú podľa návodu a spolu premiešame. Broskyne scedíme a pokrájame. Plnku rozdelíme na dve časti. Jednu časť roztrieme na vychladené cesto. Uložíme pokrájané broskyne, potrieme zvyšnou tvarohovou plnkou a odložíme na pár hodín do chladu. Nakoniec povrch polejeme žltým tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale. Po stuhnutí pokrájame na kocky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa