Jogurtová PIZZA45

Jogurtová PIZZA

Suroviny

  • 2 kusy 150gr bieleho jogurtu
  • polohrubá múka ( 2 kelimky z jogurtu )
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 300gr šunky
  • hrach
  • kukurica
  • veľký paradajkový pretlak
  • 100gr strúhaného syru

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Plech si vytrieme olejom. Biele jogurty, múku, vajcia, soľ a sódu BB spolu vymiešame na cesto, ktoré rozložíme na plech. Cesto potrieme pretlakom, pridáme šunku pokrájanú na tenké rezance, uvarenú zeleninu a na záver posypeme strúhaným syrom. Pečieme v predhriatej rúre cca 15-20 minút pri teplote 180°C.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa