Jemné čajové perníčky45

Jemné čajové perníčky

Suroviny

  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg med
  • 1/2 kôra z citróna
  • 1/2 kôra z pomaranča
  • 1 lyžička škorice
  • 70 dkg hladká múka
  • sóda bikarbóna
  • 3 vajcia
  • 1/2 lyžičky klinčekov

Náročnosť receptu

náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku, cukor, citrónovú a pomarančovú kôru, sódu, vajcia a korenie zmiešame dohromady a vytvoríme cesto. Cesto rozváľame na asi 4 mm hrúbku a vykrojíme drobné tvary a ihneď pečieme v prudšej trúbe do zlatova. Perníčky ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa