Jemná hrášková polievka45

Jemná hrášková polievka

Suroviny

  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • viazanička jarnej cibuľky
  • 2 PL hladkej múky
  • 250 g mrazeného zeleného hrášku
  • petržlenová vňať
  • 2 lyžice sladkej smotany
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • mleté čierne korenie.

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia zmixujeme s pohárom vývaru a dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Zmes prelejeme do maslom vymastenej formy a prikryjeme ju alobalom. Vložíme ju do väčšej formy s vriacou vodou a varíme asi 20 minút. Z vychladnutej hmoty vykrajujeme malé kúsky. Pokrájanú cibuľku speníme na masle, pridáme múku a osmažíme. Pridáme zvyšok vývaru a privedieme do varu. Pridáme hrášok a varíme asi 10 minút. Polievku rozmixujeme a dochutíme  petržlenovou vňaťou a smotanou. Prisolíme a okoreníme a do polievky vložíme  knedličky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa