Jemná bábovka45

Jemná bábovka

Suroviny

  • 4 vajíčka
  • šálka práškového cukru
  • šálka oleja
  • 160 g Zlatého klasu
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • citrónová kôra
  • kakao

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky s cukrom vymiešame, pomaly prilievame olej. Pridáme Zlatý klas, prášok do pečiva, citrónovú kôru a sneh. Formu dobre vymastíme a vysypeme. Do formy vlejeme 2/3 cesta, zvyšok môžeme zmiešať s kakaom a vliať na záver. Pečieme pri miernej teplote asi 30 minút

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa