Jarný zemiakový šalát s reďkovkou45

Jarný zemiakový šalát s reďkovkou

Suroviny

  • 200 g zemiakov
  • 100 g reďkovky
  • 100 g hlávkového šalátu
  • vňať mladého póru
  • 100 g jogurtu
  • 1 vajce
  • 5 cl acidofilného mlieka
  • citrónová šťava
  • soľ
  • Zálievka:
  • jogurt
  • mlieko
  • citrónová šťava
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V šupke uvarené zemiaky po vychladnutí ošúpte a pokrájajte na jemné plátky. Reďkovku nastrúhajte, šalát a pórovú vňať pokrájajte na rezance. Všetko dobre premiešajte a zalejte zálievkou. Tú si pripravte zmiešaním jogurtu, mlieka, citrónovej šťavy a dochuťte soľou. Premiešajte a ozdobte plátkami na tvrdo uvareného vajca.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa