Jarný šalátik s plesnivým syrom15

Jarný šalátik s plesnivým syrom

Suroviny

  • 2 hlávky šalátu
  • 150 g šunky
  • 1 viazaničku reďkovky
  • 1 viazaničku cibuľky
  • 1,5 dl acidofilného mlieka
  • 50 g nivy
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku soli
  • mleté čierne korenie.

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistený, umytý, odkvapkaný hlávkový šalát a šunka sa nakrájajú na rezance. Očistená cibuľa, reďkovka a natvrdo varené vajce sa nakrájajú na plátky (kolieska). Acidofilné mlieko sa dobre vymieša nahladko s prelisovaným plesňovým syrom, ochutí soľou a čiernym korením. Pripravená zálievka sa zľahka zamieša do nakrájaných surovín. Šalát sa podáva dobre vychladený. .

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa