Jarná polievka s klíčkami30

Jarná polievka s klíčkami

Suroviny

  • 6 plátkov parmskej šunky
  • 4 plátky bieleho hriankového chleba
  • 150 g klíčkov
  • 100 g mladého špenátu, 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 1 až 2 lyžičky chrenu, soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Veľkú panvicu vytrite 1 lyžičkou oleja a poukladajte naň plátky šunky. Opečte z oboch strán dochrumkava a položte na papierovú utierku. Do výpeku pridajte 2 lyžice olivového oleja, vsypte hriankový chlieb nakrájaný na malé kocky a opečte dozlatista. Osoľte, okoreňte a vyberte.

Klíčky aj špenát dôkladne opláchnite a nechajte odkvapkať. Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Do hrnca pridajte maslo a rozpustite, vsypte cibuľu a duste dosklovita. Zamiešajte špenát a klíčky a krátko spolu poduste. Zalejte vývarom a potom smotanou. Varte asi 2 minútky a rozmixujte. Dochuťte soľou, chrenom, korením a tyčovým mixérom rozmixujte dopenista. Polievku rozlejte do misiek a ozdobte nalámanými šunkovými čipsmi, krutónmi a klíčkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa